FI-Natura sertifioitu kosmetiikka

 

Tutustu aidosti suomalaiseen luonnonkosmetiikkaan!

Näille sarjoille ja tuotteille on jo myönnetty FI-Natura-sertifikaatti.

Mikäli haluat oman sarjasi tai tuotteesi mukaan, ota yhteyttä sähköpostitse.

 • Atopik

  Suomalaista luonnollista apteekkikosmetiikkaa herkälle iholle

   

  Atopik on suomalainen ihonhoitosarja herkälle iholle. Kotimaisen kauran ja metsämustikan lisäksi tuotteissa on runsaasti ihoidenttisiä aktiiviaineita kuten prebiootteja, hyaluronihappoa, keramideja ja vitamiineja, jotka sopivat erityisen hyvin tukemaan herkän ihon luonnollista suojaa.

   

  Valikoimasta löytyy korkealaatuisia ihonhoitotuotteita niin kuivalle, ärtyneelle, ikääntyvälle kuin rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Atopikin tuotevalikoi-maan kuuluu kasvojenhoitotuotteiden lisäksi ympäristöystävälliset fysikaaliset aurinko-suojat, itseruskettavat tuotteet ja koko perheelle sopivat vartalonhoitotuotteet.

   

  Helsingissä lähituotantona valmistetut Atopik-tuotteet ovat FI-Natura sertifioitua vegaanista luonnonkosmetiikkaa. Sarjalla on myös Leaping Bunny -tunnus takeena ehdottomasta eläinkokeettomuudesta.

 • Choice Finland

  CHOICE Finlandille on tärkeää, että tuotteemme ovat rakkaudella kehitettyjä ja luonnonmukaisia. Ne hoitavat ihoa hellästi ja tehokkaasti, ilman  turhia kemikaaleja. Ammennamme voimamme lähituotannosta, Suomen metsistä ja puhtaista vesistä. Emme käytä tuotteissamme eläinperäisiä ainesosia. Huolellisesti suunnitellut pakkaus-materiaalimme ovat täysin kierrätettäviä. Olemme onnistuneet silloin, kun tuotteemme tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sen tavoitteen eteen on ilo työskennellä joka päivä! Kaikki hyvä ja kaunis lähtee ihmisestä itsestään. Siksi myös aito hyvinvointi syntyy siitä, kun toimii ymmärtäväisesti ja empaattisesti muita kohtaan. Pidetään siis huolta itsestämme, toisistamme ja luonnosta. Suurella sydämellä!

 • Donna Taponero

  Donna Taponeron DT-sarja sisältää alusta asti itse kehittämiämme tehokkaita voiteita eri käyttötarkoituksiin. Voiteet valmistetaan omissa tuotantotiloissamme Marttilassa käsityönä suomalaisin voimin. Voiteiden pohjana ovat suomalainen mehiläisvaha ja kylmäpuristettu luomurypsiöljy. Tuotteemme eivät sisällä vettä eivätkä alkoholia ja ovat erittäin riittoisia käytössä.

   

  Donna Taponero on ensimmäinen suomalainen yritys, jolle on myönnetty CE-merkintä 100 % luonnontuotteelle (DT-Kuusenpihkavoide).

 • Ecoil

  Ecoil-sarja perustuu pohjoisen luonnon supermarjaan, karpaloon. Tuotteet sisältävät vain luonnon omia marja-, kasvi- ja hedelmäöljyjä. Luonnonöljyjen vitamiinit ja rasvahapot hellivät herkkääkin ihoa, antaen iholle elinvoimaa, heleyttä ja kosteutta. Ecoilin öljyt ovat erittäin riittoisia, kosteuttavia ja ihoa pehmentäviä.
   

  Ecoil-luonnonkosmetiikkaöljyt valmistetaan Lohjalla pienerissä, tuotteille on myönnetty Avainlippu. Ecoil -tuotesarjasta löytyy tuotteita ihmisille ja lemmikkeille. FI-Natura sertifioituja tuotteita ovat Huuliöljy, Kasvoöljy, Käsi- & kynsiöljy, Vartaloöljy ja Partaöljy, sarjaan kuuluvat myös Kissaöljy ja Koiraöljy.

   

  Tuotteet ovat eläinkokeettomia ja vegaanisia sekä säilöntäaineettomia. Ne eivät sisällä voimakkaita tuoksuja, väriaineita, alkoholia tai vettä. Tuotteet myydään lasipakkauksessa, koska tällöin ei ole riskiä BPA-muovista eikä muovin rikkoutumisesta ajan myötä.

  Tuotteet ovat 100% luonnontuotteita, tuotteiden sävy voi vaihdella valmistuserän öljyjen sävynvaihteluiden mukaan.

 • Ekopharma

  Tuloksellista ihonhoitoa. Luonnollisesti.

   

  EKOPHARMA Helsinki on suomalainen ihonhoitosarja, joka on kehitetty kauneudenhoitoalan ammattilaisten käyttöön. Tehokkaiden kasvojen, vartalon ja hiustenhoitotuotteiden hoitovaikutus perustuu kotimaisten marjojen ja kasvien vitamiini- ja antioksidanttirikkaisiin uutteisiin sekä hoitaviin öljyihin.

   

  EKOPHARMA Helsinki -hoitotuotteiden kulmakivinä ovat kotimaisuus, ekologisuus ja vastuullisuus, hyvä ihosiedettävyys sekä suomalaiset marjat ja niiden ylivoimainen hoitoteho. Lisäksi tuotteissa käytetään ihon hyvää rakennetta ja kuntoa edistäviä luonnollisia aktiiviaineita, jotka kosteuttavat, vahvistavat, uudistavat ja rauhoittavat herkkää ihoa.

   

  Tehokkaasta ja hyvin siedetystä luonnonkosmetiikan ihonhoitosarjastamme jokainen kuluttaja löytää ihonsa ja hiustensa tarpeisiin sopivat kotihoitotuotteet. Tuotteidemme jälleenmyyjiä ovat kauneudenhoitoalan ammattilaiset: kosmetologit ja parturi-kampaajat.

 • Erisan+

  ERISAN+ on hajusteeton herkän ihon tuotesarja, joka on suunniteltu vahvistamaan ihon omaa vastustuskykyä. Sarjan tuotteille on myönnetty FI-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti sekä Allergia-, Iho-ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus.

  Tuotteet on valmistettu Suomessa. Sarjan tuotteet sisältävät prebiootteja, jotka tasapainottavat ihoa, vahvistavat ihon luontaista vastustuskykyä ja lisäävät ihon terveyttä edistämällä hyödyllisten mikrobien kasvua.

  Sarjassa on viisi tuotetta kasvojen ihonhoitoon ja -puhdistukseen.

 • Hohde

  Hento

  HENTO-luonnonkosmetiikka kerätään kukkeilta kedoilta ja puhtailta pelloilta. Raaka-aineiden jalostuksessa yhdistyvät suomalainen perinne ja tutkittu tieto.

   

  HENTO on tuotesarja, joka sopii kaikille ihotyypeille. Se on sarja myös sinulle, jonka iho vaatii enemmän ja hellemmin.

  HENTO on valmistettu luontoa kunnioittaen, eivätkä tuotteet sisällä elimistöä tai luontoa kuormittavia kemikaaleja

  .

  HENTO on osa sinua ja ympäröivää luontoa. HENTO on ihonhoitoa hyvällä omallatunnolla.

 • Hohde

  Kajo

  KAJO on ihonhoitosarja kaikille miehille – aktiivisille, urbaaneille, väsyneille perheenisille ja työssään ihoaan rasittaville. KAJO-tuotteet tasapainottavat ihoa ja suojaavat sään, pölyn ja väsymyksen tuomilta haitoilta.

  KAJO ponnistaa puhtaasta pohjoisesta, karusta kalliosta, tunturin tuoksusta. Se sopii iholle kuin iholle – se valmistuu, vaikuttaa ja poistuu iholtamme luontoa kunnioittaen. KAJO ei sisällä mitään, mitä et kasvoillesi haluaisi.

  KAJO on vastuullinen valinta ihosi hyvinvoinnin puolesta.

 • Impola Hemp Cosmetics

  Luonnonkosmetiikkasarjamme perustuu hampunsiemenöljyn ihoa hoitaviinominaisuuksiin. Tuotesarjan kehittäminen lähti liikkeelle, kun saimme runsaasti palautetta elintarvike hampunsiemenöljymme erinomaisesta tehosta etenkin atooppisen ihon hoidossa. Asiakkaamme käyttivät öljyä sekä sisäisesti että ulkoisesti ja olivat saaneet atooppisen ihon huomattavasti parempaan kuntoon. Monilla hamppuöljy oli ainoa tuote, mikä osoitti todellista tehoa ihonhoidossa.Hamppuöljyn ihoa hoitavat ominaisuudet perustuvat monipuoliseen rasvahappo-koostumukseen. Öljy sisältää kasviöljyissä harvinaistagammalinoleenihappoa (GLA). Öljyn antioksidanttipitoisuus on erittäin korkea. Tuotesarjan kehityksessä painotettiin ihoa hoitavia ominaisuuksia sekä hyvää siedettävyyttä herkälle iholle. Tuotesarjaamme kuuluvat tällä hetkellä: Ihoöljy, kasvovoide, käsi- ja vartalovoide,shampoo ja suihkugeeli.

 • Kaurilan Sauna

  Kaurilan Sauna Oy on kotimainen luonnonkosmetiikan valmistaja ja perinteistä suomalaista saunaa rakastava perheyritys.

  Kaurilan Saunan luonnonkosmetiikka ja saunatuotteet ovat syntyneet puhtaasta rakkaudesta suomalaiseen saunakulttuuriin.

  Yrityksen perustaja Saara Heikkinen avasi ihanan pihasaunansa yleisölle vuonna 2009. Ajatuksena oli tarjota paikka, jossa jokainen voisi rentoutua ja voida hyvin.

   

  Sama ajatus on mukana kaikessa toiminnassamme edelleen. Muista nauttia tästä hetkestä.

 • Murumuru

  Kotimainen Murumuru tuo iloa päivittäiseen ihon- ja hiustenhoitoon!


  Ihastuttavat Murumuru-tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille kosteuttamaan, rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa. Tuotteissa käytetään vain luonnonkosmetiikan kriteerien täyttämiä puhtaita ja kasviperäisiä raaka-aineita.

   

  Murumuru-tuotteet valmistetaan lähituotantona Helsingin Herttoniemessä. Sarjan kehittäjä Naviter Oy on nopeasti kasvava perheyritys, joka tunnetaan kotimaisen luonnonkosmetiikan edelläkävijänä ja erityisosaamisestaan herkän ihon hoidossa. 

  Murumuru syntyi tarpeesta luoda mahdollisimman kompakti ja selkeä sarja, jonka valtteja ovat tuotteiden monikäyttöisyys, selkeät, laadukkaat raaka-aineet ja ekologinen, vastuullinen arvomaailma. Ylimääräisten kemikaalien vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön halutaan keventää. Siksi Murumurun pakkaukset ovat kierrätettäviä ja raaka-aineet huolella valittuja. Sarjan raaka-aineissa on lähituotettuja suomalaisia uutteita ja öljyjä, kuten herkkää ihoa rauhoittavaa kaurauutetta ja hoitavaa mustaherukan siemenöljyä. Tuotteita yhdistää rakastettu Murumuru-tuoksu, joka on pirteän hedelmäinen ja karkkimaisen koukuttava!

 • Rokua Skincare

  ROKUA Skincare -brändi on pohjoismaalainen miesten luonnonkosmetiikkabrändi, jonka tuotteet valmistetaan Suomessa, tiukkojen ja korkeiden laatu-standardien mukaisesti.

  Luonnolliset ja erittäin aktiiviset ainesosat, kuten mustaherukansiemenöljy, ovat pohjoismaisia raaka-aineita paikallisesta luonnosta. ROKUA Skincare kehittää ja valmistaa tuotteet, jotka vastaavat tarkasti kohderyhmäkuluttajan tarpeita. Brändin tarkoitus on luoda hyvinvointia kuluttajilleen sekä pitää huolta ympäristöstä vastuullisilla ja ekologisilla valinnoilla sekä toimintatavoilla.

  Brändin nimi ROKUA on kansallispuisto, joka sijaitsee Pohjois-pohjanmaan maakunnassa. Puisto on perustettu vuonna 1956 suojelemaan Rokuanvaraan harjumuodostuman arvokkaita luontotyyppejä ja maastonmuotoja. Erityisen kuuluisa puisto on luonnontilaisista karukkokankaistaan ja jääkauden muovaamista maastonmuodoistaan. Jään, tulen ja veden muovaama Rokuan alue kuuluu Rokua Unesco Global -kokonaisuuteen, jonka kohteet ovat geologisesti ainutlaatuisia.

 • Senja Cosmetics

  Senja on 100 % luonnollista metsäkosmetiikkaa. Sarjaan kuuluu 5 ihonhoitotuotetta, jotka valmistetaan Suomessa kotimaisista marjoista ja yrteistä sekä koivunmahlasta. Senja puhdistusöljyllä ja -vaahdolla kaksoispuhdistat ihon ja viimeistelet sen ravitsevalla hoitovedellä sekä ihon tarpeiden mukaan valitulla kevyellä tai täyteläisellä päivä- ja yövoiteella.

  Kaikki Senja-tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. Senja haluaa tarjota palan puhdasta suomalaista metsää kuluttajille ympäri maailman.

 • Unna

  Nordic

  Tunne metsä ihollasi!

   

  Unna Nordic on suomalainen elämyssarja, joka tuo metsän kauneushoitoloihin ja kotien kylpyhuoneisiin. Hoitolahoidot ovat kaikkien aistien elämyksiä, joissa yhdistyvät metsäiset tuoksut, luonnon äänet ja rauhallinen kosketus. Kotikäytössä Unna Nordic yhdistää arjen hemmottelua ja tehokasta ihonhoitoa. Suomalainen koivunmahla, fermentoidut raaka-aineet ja havut pitävät huolta, että iho voi hyvin pohjoisen ilmaston vaihteluissa.

 • SnowAnna

  Ihonhoidon ammattilaisen ideoima SnowAnna on aitoa lähikosmetiikkaa Suomen luonnosta, ilman eksoottisia lisiä toiselta puolen maapalloa. Sarjan vaikuttavina raaka-aineina ovat mm. kotimaiset marjat, perinteiset rohtokasvit, koivunmahla sekä lähihunaja, jotka Suomen ainutlaatuisessa ilmastossa saavat poikkeuksellisen hyvän ravintorikkautensa ja ovat siksi niin arvokkaita myös ihonhoidossa. Raaka-aineiden mahdollisimman suuri kotimaisuusaste erottaakin SnowAnnan useimmista muista kotimaisista sarjoista.

  Tuotekehitys ja -valmistus marja- ja luonnon-kosmetiikkaan erikoistuneessa yrityksessä Helsingissä takaavat ihonhoitotuotteiden todella hyvän laadun, hoitavuuden ja siedettävyyden. SnowAnna suosii suomalaista työtä.

   

  Nauti Suomen luonnon voimasta ihollasi!

 • Valkoinen Lanka

  Valkoinen Lanka on suomalainen sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet ammentavat voimansa Suomen luonnosta. 

  Lakka ja Tyrni ovat tämän puhtaan ihonhoitosarjan kantava sisältö.

   

  Suomalaisista marjoista on paljon tutkittua tietoa, ja niiden tarjoama ravintosisältö on ihanteellinen suomalaiselle herkälle iholle. Iho saa hyviä Omega-3 rasvahappoja sekä runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.

   

  Sarjan tuotteita voi ostaa mm.
  verkkokaupasta eco24h.fi.

 • Zenpuu

  Rönnin pihkasalvan kehittäjä ja valmistaja, hienopuuseppä Jani Pensola on tehnyt elämäntyönsä puun parissa. 

  Perinteiset puusepäntyöt vaihtuivat jalostuneempaan muotoon puusta saatavien luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistajana ja kehittäjänä vuonna 2015, sen jälkeen kun Pensola satutti jalkansa pahasti yllättävässä tapaturmassa ja joutui pitkän sairasloman aikana miettimään koko työnkuvansa uudelleen.

  Puuseppänä pitkään työskennellyt mies joutui luomaan uudenlaisen suhteen puuhun ja oivalsi, kuinka hieno raaka-aine pihka onkaan. Tuotetta valmistettiin aluksi itselle ja lähipiirille, mutta pian voide oli jo tuotannossa, kiitos ylistävän käyttäjäpalautteen.

  Rönnin pihkasalva on monella tapaa ajankohtainen tuote. Paitsi että se on tehokas, on se 100 % luonnontuote, 100 % kotimainen ja koostuu kolmesta raaka-aineesta: kuusenpihkasta, hampunsiemenöljystä ja mehiläisvahasta.

   

  Janin sydämessä luonnon kunnioittaminen, kestävä kehitys ja luonnon antimien monipuolinen hyödyntäminen ovat ensisijalla. 

  ”Metsä antaa minulle voimia ja hyvinvointia, jollaista en muualta saa. Pidän tärkeänä sitä, että luonto on arjessani läsnä ja pääsen seuraamaan vuoden kiertoa läheltä.”

 • Sinun tuotteesi?

  FI-Natura on vuonna 2014 perustettu suomalainen luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Tavoitteemme on edesauttaa suomalaisten luonnonkosmetiikan markkinoijien ja valmistajien mahdollisuutta saada tuotteelleen tai tuotesarjalleen suomalainen luonnonkosmetiikka-sertifikaatti. Sertifikaatin avulla kuluttaja tunnistaa aidon kotimaisen luonnonkosmetiikkatuotteen ja erottaa sen viherpestyistä kosmetiikkatuotteista. Sertifikaattia voi hakea yksittäiselle tuotteelle tai koko tuotesarjalle.

  Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää. Tervetuloa mukaan!

© 2020 FI-Natura

info@finatura.com

Sivujen valmistus Neiti Sievänen

 • Finatura facebook
 • Finatura instagram
fi-natura-valkoinen.png
 • Finatura facebook
 • Finatura instagram