top of page

Ajankohtaista

Täältä löydät FI-Naturan ajankohtaiset asiat.

Seuraa myös somekanaviamme.

  • Facebook
  • Instagram

TIEDOTE 1.5.2024

Uusi FI-Natura -kriteeristö julkaistu

Uusi FI-Natura -kriteeristö on nyt julkaistu. Sertifikaattikriteerit on koottu uuteen kriteeristödokumenttiin, joka kattaa raaka-aineet, pakkaukset, sertifointiprosessin ja sertifikaatin käytön säännöt. Kriteeristö on ladattavissa kotisivujen sertifikaattikriteerit-välilehdeltä.

Uudet kriteerit astuvat voimaan 1.5.2024. Uusille sertifioitaville tuotteille kriteerit astuvat voimaan välittömästi. Jo sertifioiduille tuotteille myönnetään automaattinen siirtymäaika, jonka loppuun mennessä tuotteet tulee olla uudelleen tarkastettu ja tarvittaessa muokattu kriteeristön mukaisesti. Siirtymäaika on 31.12.2027 asti.


Helsingissä 26.4.2024
FI-Natura ry hallitus

TIEDOTE 23.1.2024

FI-Natura kieltää turpeen käytön sertifioiduissa tuotteissa

FI-Natura ry on selvittänyt turpeen kosmetiikkakäyttöä ja vastuullisuutta.

 

Turve on perinteinen suomalainen kosmetiikan raaka-aine, jolla on hyödyllisiä ihonhoidollisia ominaisuuksia. Turve on kuitenkin myös hyvin hitaasti uusiutuva materiaali, jonka nostaminen vaarantaa arvokkaita suoluontotyyppejä ja aiheuttaa vesistöjen rehevöitymistä edistäviä päästöjä.

 

Selvityksen myötä yhdistys toteaa, että turpeen käyttöön liittyy ympäristövastuullisia ongelmia, jotka estävät sen käytön jatkumisen FI-Natura-sertifioiduissa tuotteissa.

 

Kielto on voimassa uusille sertifioitaville tuotteille 1.1.2024 alkaen. Jo sertifioitujen tuotteiden osalta siirtymäaika on 31.12.2026 asti, johon mennessä turpeen kiellon aiheuttamat tuotemuutokset tulee olla uudelleensertifioitu.
 

Helsingissä 23.1.2024
FI-Natura ry hallitus

Ota meihin yhteyttä!

Jos haluat tietää lisää FI-Naturasta ja ajankohtaisista asioistamme, olethan yhteydessä.

fi-natura-harmaa.png
bottom of page