Kiinnostuitko sertifioinnista?

FI-Natura voittoa tavoittelematon yhdistys, joka sertifioi suomalaista luonnonkosmetiikkaa. FI-Naturan tavoitteena on edesauttaa suomalaisten luonnonkosmetiikan markkinoijien ja valmistajien mahdollisuutta saada tuotteelleen tai tuotesarjalleen suomalainen luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Sertifikaatti toimii tuotteelle lisäarvona, jonka avulla kuluttaja tunnistaa aidon luonnonkosmetiikkatuotteen ja erottaa sen viherpestyistä kosmetiikkatuotteista. Sertifikaattia voi hakea yksittäiselle tuotteelle tai koko tuotesarjalle.

FI-Natura haluaa edistää suomalaisten kosmetiikkavalmistajien ja raaka-ainetuottajien yhteistyötä. Yhdistys tiedostaa Suomen luonnon rikkauden, ja haluaa kriteereissään korostaa suomalaisten luonnonkasvien merkitystä ja luonnon keruutuotteiden arvostusta.

Sertifiointiprosessissa valvotaan, että tuotteiden raaka-aineet, tuotantomenetelmät ja pakkaukset täyttävät FI-Naturan määrittelemät sertifikaattikriteerit. Tarkastusprosessi sertifikaattia varten on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa FI-Natura tarkastaa tuotteen ainesosaluettelon sekä pakkauksen. Tämän jälkeen aloitetaan FI-Natura-auditointi, joka on suoritettava 12 kuukauden kuluessa ensimmäisen vaiheen hyväksymisestä. Auditointi FI-Natura-sertifikaattia varten toteutetaan yhteistyössä riippumattomien auditointitahojen kanssa. Sertifikaattia hakevat tahot voivat pyytää lisätietoja auditoinnista sähköpostitse info(a)finatura.com.

FI-Natura -sertifikaatin saa ottaa käyttöön, kun FI-Natura on tarkastanut ja hyväksynyt tuotteen sisällön.